Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 15:49

НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці

Категорії розділу
СТАТИСТИКА
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » ПОСТІЙНО ДІЮЧИЙ СЕМІНАР
16:19
ПОСТІЙНО ДІЮЧИЙ СЕМІНАР
  

   27 – 28 вересня 2018 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківської районної державної адміністрації (начальник – СиленкоЛ.В.), відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Тишківського виконавчого комітету Тишківської сільської ради (начальник – Іванів Л.А.) відбувся постійно діючий семінар методистів методичних кабінетів (центрів) органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, керівників методичних об’єднань, які відповідають за викладання предмета «Основи здоров’я» та впровадження превентивних здоров’язбережних проектів з проблеми «Модернізація методичної роботи в контексті суспільних трансформацій та забезпечення рівного доступу до реалізації якісної здоров’язбережної освіти», у якому взяли участь 54 педагогічних працівника різних регіонів Кіровоградської області.

У ході заходу в рамках творчої майстерні «Що було, як є, що далі буде… Аналіз перемог та помилок - крок до успіху!», яку провела завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Тетяна Желєзнова, були підведені підсумки роботи за минулий рік стосовно ситуації в регіонах щодо:

  • результативності проведеного навчання педагогів із питань освіти на основі розвитку життєвих навичок дітей та підлітків в контексті завдань реформування освіти «Нова українська школа»;
  • аналізу роботи районних, міських методичних об’єднань щодо впровадження здоров’язбережних превентивних проектів та викладання предмета «Основи здоров’я»; планів роботи опорних закладів дошкільної, загальної середньої освіти за 2017-2018 навчальний рік;
  • стану виконання заходів та шляхів інтеграції курсу «Вчимося жити разом» в освітній процес закладів загальної середньої освіти.

З досвідом роботи та напрямками діяльності новоствореного відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Тишківського виконавчого комітету Тишківської сільської ради ознайомила учасників начальник відділу Іванів Л.А.

Цікавим і корисним для членів постійно діючого семінару були виступи директора комунальної установи «Добровеличківський методичний центр педагогічної майстерності» Личка В.М. та методиста Бондаренко Т.М. з питань модернізації освітньої роботи щодо реалізації якісного здоров’язбережного навчання й реалізації науково-методичного супроводу впровадження здоров’язбережних технологій навчання у розвиток професіоналізму кадрового потенціалу освітян Добровеличківського району.

Практична частина заходу проходила на базі Тишківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 (директор – Врадій Н.М.) та Тишківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 (директор – Зазимко Н.В.) Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, педагогічні працівники яких презентували досвід роботи та напрямками діяльності з питань впровадження основ здоров’я та здоров’язбережних превентивних проектів.

Наостанок, в рамках мейкатону «Вчитель року, як сходинка до успіху та самореалізації педагога, як можливість проявити себе, відкрити нові грані ....», учасники семінару обговорили умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2019» в номінації «Основи здоров’я». Спланованотакож роботу на 2018-2019 навчальний рік щодо науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогічних працівників, які викладають основи здоров’я та впроваджують здоров’язбережні превентивні проекти, проведення двокомпонентної моделі підготовки учителів з методики формування здоров'язбережної і соціальної компетентностей.

Висловлюю організаторам та учасникам постійно діючого семінару вдячність за невтомну працю, покликання навчати, творити добро. Від вашого великого таланту педагога, мудрості й терпіння, уміння й любові залежить, якими йдуть у велике життя діти, які знання мають і як ними користуються.

 

Переглядів: 990 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz