Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 20:59

НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці

Категорії розділу
СТАТИСТИКА
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Підготовка регіональних тренерів
10:31
Підготовка регіональних тренерів
    

Підготовка регіональних тренерів до навчання вчителів основної та старшої школи з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом»

 

   З метою підготовки регіональних тренерів для подальшого навчання вчителів основної та старшої школи з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» на засадах компетентнісного підходу, за підтримки представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) через громадську організацію «Дитячий фонд Здоров’я через освіту», з 25 по 27 вересня 2017 року в місті Києві було проведено навчання.

Учасниками тренінгу були:

  • Желєзнова Тетяна Петрівна - завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»;
  • Копач Ірина Анатоліївна - регіональний координатор, педагог-тренер по впровадженню превентивних проектів Новомиргородської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату I-II ступенів;
  • Лисенко Оксана Миколаївна - регіональний координатор, педагог-тренер по впровадженню превентивних проектів Маловисківської ЗШ № 3 I-III ступенів Маловисківської міської ради.

  В процесі навчання учасників ознайомили з концепцією, змістом і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом»; було надано можливість спробувати себе в ролі тренера; вибірково відпрацьовувалися уроки-тренінги для учнів 5-10(11) класів за курсом «Вчимося жити разом». Особливу увагу приділили питанню процедури двокомпонентної підготовки педагогів у регіонах.

   З першого дня за допомогою тренінгових активностей була створена доброзичлива і сприятлива атмосфера. Нові форми «знайомств», «руханок», способи об’єднання в робочі групи, цікаві метафори та притчі поповнили методичні кейси учасників. Протягом трьох днів було переглянуто ряд презентацій, відеороликів, демонстраційних тренінгів.

 Зворотній звязок за результатами проведення тренінгу давав можливість кожному проаналізувати, усвідомити інформацію та зробити висновки щодо доцільності її використання.

Організаторами продумано систему завдань, які давалися на опрацювання в міжтренінговий період.

Було надано можливість для всіх усвідомити набутий досвід, відкрито висловити свої думки та почуття.

  По завершенню навчання педагоги отримали сертифікати та навчально-методичне забезпечення на електронних та паперових носіях.

 

 

 

 

Навчання закінчилося.

Попереду реалізація плану заходів в Кіровоградській області:

  • інтеграція курсу «Вчимося жити разом» у програми післядипломної підготовки педагогів;
  • визначення планових показників щодо підготовки вчителів основ здоровя;
  • навчання вчителів за тренінговою та онлайн формами підготовки;
  • запровадження курсу «Вчимося жити разом» у навчально-виховний процес навчальних закладів області.

Інформацію підготувала: завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Желєзнова Тетяна Петрівна.

 

Переглядів: 802 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz