Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 01:41

НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці

Категорії розділу
СТАТИСТИКА
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2012 » Листопад » 23 » ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ ПРОЕКТІВ
15:10
ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ ПРОЕКТІВ

На Кіровоградщині розпочинається впровадження нових проектів з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань 

На виконання завдань Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-позитивних і хворих на СНІД на 2009-2013 роки 12–17 листопада 2012 року у м. Києві відбулися Всеукраїнська нарада та  семінар «Партнерство на національному і регіональному рівнях задля забезпечення дієвості освітнього сектора у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу» з питань планування, впровадження, моніторингу та оцінки проектів Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Всеукраїнськими громадськими організаціями за підтримки Глобального Фонду та Європейського Союзу (http://mon.gov.ua/ua/news/1949-partnerstvo-zaradi-bezpechnogo-maybutnogo).

У нараді взяли участь представники МОНмолодьспорту України, Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, Всеукраїнських громадських організацій «Дитячий фонд здоров’я через освіту», «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та «Всесвіт», МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», Німецького товариства технічної співпраці (GIZ), Корпусу Миру США, регіональних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій та міжнародних організацій, які працюють у сфері профілактики ВІЛ-інфекції, освітніх установ.

Особливістю  виконання програм, винесених на обговорення, є те, що у реалізації цих проектів об’єднають свої зусилля усі державні та неурядові організації, які взяли участь у спільному зібранні в Києві.

У Кіровоградській області розпочато роботу по запровадженню цих проектів. Зокрема, відділам (управлінням) освіти запропоновано визначити базові загальноосвітні навчальні заклади «Шкіл, дружніх до дитини», які стануть прикладом по формуванню здорового способу життя у регіоні. Згідно з планом запровадження проекту педагогічні колективи цих шкіл отримають методичну допомогу та ресурсну підтримку від Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, Глобального Фонду, Європейського Союзу, Корпусу миру США та ін. Передбачено провести навчання по впровадженню якісної превентивної освіти на засадах розвитку життєвих навичок з директорами, заступниками директорів з виховної роботи, вчителями основ здоров’я та початкової школи визначених навчальних закладів. Для реалізації проектів в області заплановано налагодити співпрацю з Координаційною радою з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДУ та боротьби з наркоманією при Кіровоградській облдержадміністрації.

Координатором програм «Партнерство на національному і регіональному рівнях задля забезпечення дієвості освітнього сектора у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу» в Кіровоградській області Міністерством освіти, науки, молоді та спорту України визначено завідувача науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці  Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Желєзнову Т.П.

Підготувала Желєзнова Т.П.

Переглядів: 874 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz