Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 15:55

НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці

Категорії розділу
СТАТИСТИКА
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2014 » Вересень » 30 » ВСЕУКРАЇНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ "ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ ПРЕВЕНТИВНОЇ ОСВІТИ: ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ"
15:36
ВСЕУКРАЇНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ "ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ ПРЕВЕНТИВНОЇ ОСВІТИ: ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ"

   

   18 – 19 вересня 2014 року представники Кіровоградської області: Желєзнова Тетяна Петрівна -  завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Барсукова  Світлана Леонідівна – методист науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та Капінус Тетяна Володимирівна – заступник директора Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Петрівської районної ради Кіровоградської області (переможець обласного етапу розгляду моделей превентивної освіти у навчальних закладах) взяли участь у Всеукраїнській конференції «Європейські стандарти превентивної освіти: досвід і перспективи».

Конференція відбулася у м. Києві, за сприяння Міністерства освіти і науки України, громадської організації «Дитячий фонд Здоров’я через освіту» й підтримки Глобального фонду та  Європейського Союзу.

 Метою конференції було підведення підсумків виконання проекту  «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу» в контексті розвитку якісних європейських стандартів превентивної освіти в Україні.

Завдання конференції: ознайомити учасників з головними досягненнями проекту; презентувати досвід регіонів; підвести підсумок огляду базових навчальних закладів проекту; окреслити подальші перспективи розвитку європейських стандартів  превентивної освіти в Україні.

Проектом було охоплено 615 базових навчальних закладів із 27 регіонів України.

Кожен навчальний заклад, який працював у проекті, створив власну модель європейських стандартів превентивної освіти, що базується на охопленні всіх ступенів школи навчальною технологією освіти на основі розвитку життєвих навичок. До превентивної роботи були залучені: педагоги закладів, учні та їх батьки, представники державних та громадських організацій.

     На конференції відбулися презентації 20 найкращих навчальних закладів України - моделей європейських стандартів превентивної освіти. Серед цих закладів, діяльність яких була високо оцінена на всеукраїнському  рівні, була визначена школа з Кіровоградської області - Новостародубська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради (директор - Бурлак Л.Г., координатор проекту - Капінус Т.В.)

Одним з найприємніших моментів конференції було нагородження учасників та переможців проекту.

В нагороду за плідну працю педагогічний та учнівський колектив Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради отримав оснащення тренінгового кабінету для проведення занять з основ здоров’я та превентивних проектів.

За вагомий особистий внесок у розвиток превентивної освіти в Україні та ефективну організацію роботи щодо реалізації проектних заходів з виконання Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 – 2013 роки у Кіровоградській області Желєзнова Тетяна Петрівна -  завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці (обласний координатор проекту) була нагороджена відзнакою Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів (ВСЕСВІТ), Глобального фонду та  Європейського Союзу.

Щиро вітаємо переможців! Бажаємо відчуття повноти й неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя й людської шани. Нехай у всіх ваших починаннях буде супутником успіх!         

Переглядів: 670 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
НМЛ основ здоров'я, безпеки життєдіяльності та охорони праці
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz